Zobrazuji všech 10 výsledků

  • Čokoláda Jordi 66 % coffee chocolate 50 g

    Čokoláda Jordi 66 % coffee chocolate 50 g

    119 

    Skladem

    Originální čokoláda s kávovou příchutí ručně vyráběná z ugandských kakaových bobů, které jsou vypěstované na rodinných farmách a zpracované v malých zemědělských družstvech v oblasti Bundibugyo na západě země, která se nachází v pohoří Rwenzori na hranicích s Kongem. Pohoří se také říká Měsíční hory.
    Tyto kakaové boby patří k nejkvalitnějším ve východní Africe. Jsou pěstované na přírodní bázi. Farmáři nepoužívají žádné chemikálie.
    Čokoláda Joridi je pojmenovaná po malém gorilím samečkovi, kterého jsme potkali v ugandských horách. Je vyrobená z čistě přírodních surovin včetně původního kakaového másla. Neobsahuje palmový olej a chemická dochucovadla.
    Zakoupením čokolády Ndakasi pomůžete veterinářům z organizace Gorilla Doctors, kteří se starají o poslední horské gorily v ugandských horských pralesech. Věnujeme jim 1 % z prodejní ceny této čokolády.

    Složení: kakaové boby, káva Mount Elgon – Africká královna, třtinový cukr, kakaové máslo

  • Čokoláda Michel Cluizel Arcango Grand Noir 85%

    Čokoláda Michel Cluizel Arcango Grand Noir 85%, 70g

    125 

    Skladem

    Sytá barva čokolády předznamenává intenzitu její chuti. Arcango je vytvořena z vybrané směsi kakaových bobů. Dřevité a kořeněné tóny, které čokoládě dodávají kakaové boby z Afriky jsou následovány tóny pikantního ovoce (např. grapefruit) a květů díky bobům ze střední Ameriky. V dochuti lze vnímat hořkost kakaa a tóny pražené kávy.
    Získaná ocenění z mezinárodních soutěží pro její předchůdkyni Michel Cluizel Grand Noir 85%:

    bronzová medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2011, kategorie „Bean to Bar – Best Dark Bar“
    stříbrná medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2016, kategorie „Best Dark Bean to Bar Over 80 %“


    Složení: kakaové boby, nerafinovaný cukr, kakaové máslo, pravá Bourbon vanilka. Může obsahovat stopy ořechů, mléka a lepek.

  • Čokoláda Michel Cluizel Plantation Los Ancones 73% Bio

    Čokoláda Michel Cluizel Plantation Los Ancones 73% Bio, 70g

    155 

    Skladem

    73% plantážní čokoláda z plantáže „Los Anconès“ v Dominikánské republice. Velmi jemná čokoláda bohatá na ovocné tóny – najdeme zde maliny, limetku, meruňky, broskve, rybíz a dokonce i zelené olivy.
    73% plantážní čokoláda z plantáže „Los Anconès“ v Dominikánské republice. Čokoláda vás osloví výjimečnými tóny lékořice, surového kakaa s náznakem pikantních  zelených oliv a řadou ovocných tónů, zejména červeného ovoce jako maliny, rybíz, ale také sušené meruňky či hroznové víno. Připravená je z kakaových bobů variety Trinitario v bio kvalitě, které na plantáži „Los Anconès“ pěstuje rodina Rizkových již od roku 1903. Plantáž Los Ancones leží ve středu ostrova v mírné výšce nad mořem a těží z teplých a vydatných dešťů, které přinášejí pasáty.
    Michel Cluizel přichází v roce 2021 s novou edicí, ve které vyzdvihuje chuť svých plantážních čokolád zvýšením obsahu kakaových bobů na minimálně 70 % u hořkých čokolád  a 47 % u mléčných. Při tvorbě čokolád si dává záležet na každém kroku tvorby čokolády. Na obalu nyní najdete znaky, typické pro zemi původu kakaových bobů. Vedle názvu plantáže se dozvíte i název oblasti a základní degustační poznámky.

  • Čokoláda Michel Cluizel Plantation Mangaro 71%

    Čokoláda Michel Cluizel Plantation Mangaro 71%, 70g

    149 

    Skladem

    Tato 71% plantážní čokoláda je pravděpodobně nejexotičtější z plantážních čokolád Michel Cluizel. Na jazyku se střídá pestrá směs ovocných chutí s tóny perníku a pikantních, jemně peprných citrusových tónů. Vším probleskuje květový nektar. Když jej však člověk záměrně hledá, ne a ne ho najít. Tahle kombinace vám přinese radostný, prosvětlující pocit.
    Plantáž Mangaro se nachází v oblasti Ambohimarina, v údolí řeky Sambirano na severozápadě Madagaskaru. Jméno si vysloužila podle názvu džungle, která obklopuje svým stínem kakaovníky – Mangamaro „Země, kde rostou mangovníky“. Půda, kterou mangovníky vyživují již po staletí dodává kakaovým bobům jedinečnou exotickou chuť. Pěstují se zde kakaové boby vysoce aromatické a vzácné odrůdy Criollo.

  • Čokoláda Michel Cluizel Plantation Mokaya Bio 75%

    Čokoláda Michel Cluizel Plantation Mokaya Bio 75%, 70g

    145 

    Skladem

    Jemná tmavá čokoláda s mimořádně dlouhou dochutí. Intimní seznámení s touto čokoládou vede přes chutě exotického ovoce přes tóny sušeného ovoce, chuť pražených kakaových bobů až k rekordnímu desetiminutovému intenzivně čokoládovému vyvrcholení. Čokoláda je v bio kvalitě, bezlepková a veganská.
    Plantáž Mokaya se nachází v Mexiku v oblasti Chiapas – kolébce pěstování kakaa. Už před dvěma tisíci lety, si Mokayové, místní domorodí indiáni žívící se převážně rybařením, připravovali nápoj z kakaové dužiny a bobů – první „čokoládu“ na světě. Nazývali ji „kakawa.“

  • Čokoláda Michel Cluizel Plantation Vila Gracinda 73%

    Čokoláda Michel Cluizel Plantation Vila Gracinda 73%, 70g

    150 

    Skladem

    73% plantážní čokoláda „Vila Gracinda“ z ostrova Svatého Tomáše. V hlaďounké čokoládě ucítíte pražené chutě mísící se s kořeněnými a bylinnými s dlouhotrvající chutí sladkého tropického ovoce, lékořice a rumu.
    Ostrov Svatého Tomáše leží na rovníku u pobřeží Afriky. Na živiny bohatá sopečná půda a přímořské klima společně s tropickou polohou z něj činí ideální místo na pěstování kakaa. Proto se mu přezdívá Ostrov čokolády. Místní kakaovníky odrůdy Forastero jsou známé svou dlouhotrvající chutí bohatou na ovocné a bylinné tóny. Bezprostřední blízkost Atlantského oceánu dodává kakaovým bobům z plantáže Vila Gracinda lehký jódový nádech mořské vody.

  • Čokoláda Ndakasi 55 % milk chocolate 50 g

    Čokoláda Ndakasi 55 % milk chocolate 50 g

    119 

    Skladem

    Vynikající mléčná čokoláda ručně vyráběná z ugandských kakaových bobů, které jsou vypěstované na rodinných farmách a zpracované v malých zemědělských družstvech v oblasti Bundibugyo na západě země, která se nachází v pohoří Rwenzori na hranicích s Kongem. Pohoří se také říká Měsíční hory.
    Tyto kakaové boby patří k nejkvalitnějším ve východní Africe. Jsou pěstované na přírodní bázi. Farmáři nepoužívají žádné chemikálie.
    Čokoláda Ndakasi je pojmenovaná po malé horské gorilce, které pytláci zabili rodiče. Je vyrobená z čistě přírodních surovin včetně původního kakaového másla. Neobsahuje palmový olej a chemická dochucovadla.
    Zakoupením čokolády Ndakasi pomůžete veterinářům z organizace Gorilla Doctors, kteří se starají o poslední horské gorily v ugandských horských pralesech. Věnujeme jim 1 % z prodejní ceny této čokolády.

    Složení: kakaové boby, sušené mléko, třtinový cukr, kakaové máslo

  • Čokoláda Nshongi 77 % dark chocolate 50 g

    Čokoláda Nshongi 77 % dark chocolate 50 g

    119 

    Skladem

    Jedinečná tmavá hořká čokoláda ručně vyráběná z ugandských kakaových bobů, které jsou vypěstované na rodinných farmách a zpracované v malých zemědělských družstvech v oblasti Bundibugyo na západě země, která se nachází v pohoří Rwenzori na hranicích s Kongem.
    Pohoří se také říká Měsíční hory. Tyto kakaové boby patří k nejkvalitnějším ve východní Africe. Jsou pěstované na přírodní bázi. Farmáři nepoužívají žádné chemikálie. Čokoláda Nshongi je pojmenovaná po silném gorilím samci „silverbackovi“, se kterým jsme se setkali v ugandských horách.
    Je vyrobená z čistě přírodních surovin včetně původního kakaového másla. Neobsahuje palmový olej a chemická dochucovadla.
    Zakoupením čokolády Ndakasi pomůžete veterinářům z organizace Gorilla Doctors, kteří se starají o poslední horské gorily v ugandských horských pralesech. Věnujeme jim 1 % z prodejní ceny této čokolády.

    Složení: kakaové boby, kakaové máslo

  • MICHEL CLUIZEL - 18 ks luxusní čokolády

    MICHEL CLUIZEL – 18 ks luxusní čokolády

    155 

    Skladem

    Michel Cluizel si nechal patentovat ochrannou známku „Noble Ingredients“ (vznešené suroviny), což znamená, že ve svých výrobcích používá pouze čisté kakaové máslo bez jakýchkoliv příměsí rostlinných tuků, třtinový cukr místo řepného, přírodní Burbon vanilku namísto vanilinu, nepoužívá sojový lecitin ani umělá aromata a všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů, některé dokonce v biokvalitě.
    Celofánový balíček 18  jednotlivě balených čtverečků (5g) pěti druhů hořkých a dvou mléčných plantážních čokolád Michel Cluizel.
    Maralumi Noir – zlatá medaile – Academy of Chocolate Londýn 2007, první místo – Salon du Chocolat Paříž 2005Mangaro Noir – první místo – Salon du Chocolat Paříž 2003 a stříbrná medaile – Academy of Chocolate 2007

  • Michel Cluizel Čokoláda Crus de Plantation Mangaro Lait Criollo 50% 70 g

    Michel Cluizel Čokoláda Crus de Plantation Mangaro Lait Criollo 50% 70 g

    145 

    Skladem

    Čokoláda Michel Cluizel Premier Cru de Plantation Mangaro Lait Criollo 50%, mléčná plantážní čokoláda z plantáže „Mangaro“ na Madagaskaru. Jemňoučká, krémová, hladká čokoláda. Ucítíme tóny karamelu, tropického ovoce, medu a rozinek. Plantáž Mangaro se nachází v údolí řeky Sambirano na severo-západě Madagaskaru a pěstuje vysoce aromatické kakaové boby variety Criollo.
    Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:

    zlatá medaile – Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2008
    bronzová medaile – Academy of Chocolate, Londýn, 2009, kategorie „Best Milk Chocolate Bar“

    Výjimečná kvalita surovin:
    Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny, “) která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:

    pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
    třtinový cukr místo cukru řepného,
    přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,
    nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata.
    a všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.


    Složení: kakaová hmota (kakao, čisté kakaové máslo), nerafinovaný třtinový cukr, plnotučné práškové mléko, pravá Bourbon vanilka. Může obsahovat stopy oříšků a gluten.