Zobrazuji všechny 2 výsledky

  • Champagne Henriet-Bazin Cuvée Sélection de Parcelles half 0

    Champagne Henriet-Bazin Cuvée Sélection de Parcelles half 0,375l 12,5% 0,375 l (holá láhev)

    499 

    Skladem

    Výběrové Champagne, které přímo ilustruje tvořivost rodinného vinařství Henriet-Bazin. Smyslná minerálnost odrůdy Chardonnay (Premier Cru) z Villers-Marmery společně s elegancí Pinot Noir (Grand Cru) z Verzenay a Verzy vytváří nezaměnitelný chuťový charakter.
    Odrůda hroznů: 50 % Chardonnay – 50 % Pinot NoirSklizeň: 2014 70 % a 30 % rezervy od roku 1968 do roku 2013Elevage: v lahvích, 3 roky na kvasinkách v rodinných sklepech
    Pozor! Poloviční láhev o obsahu 0,375l.

  • Dom Pérignon Blanc 2013 12

    Dom Pérignon Blanc 2013 12,5% 0,75 l

    5 050 

    Skladem

    Tvůrčí ambicí značky Dom Pérignon při vytváření ročníkového vína je neustálé hledání harmonie, která probouzí emoce. Dom Pérignon pohání neochvějné odhodlání podat svědectví o sklizni daného roku, i přes všemožné překážky. I kdyby se nakonec neměl daný ročník vůbec deklarovat.
    Čas je součástí rovnice Dom Pérignon. Pro dosažení ideálu Dom Pérignon je zapotřebí nejméně osm let trpělivé práce. Uvnitř lahví uložených v tmavých sklepeních prochází každý ročník ve spojení s kvasinkami pozvolnou proměnou, aby dosáhl oné harmonie, která charakterizuje značku Dom Pérignon. 
    Vinařský rok 2013 se ukázal být vítaným návratem ke slavné minulosti pozdních sběrů. Po chladné a vlhké zimě přišlo ponuré jaro, poměrně chladné a mimořádně deštivé. Následovalo však horké a suché léto, které se obzvláště příznivě podepsalo na kvalitě hroznů.
    Vůně
    Delikátní aroma přináší celou škálu tónů. Od svěžího eukalyptu, máty a vetiveru, přes mirabelky, meruňky a pomerančové květy, až po kořenité tóny pepře, kardamomu a lékořice. V závěru doznívají toastové tóny.  
    Chuť
    Chuť je elegantní, vyjadřuje luxusní jednoduchost a preciznost. První dojem je pohlcující a éterický. Rafinovaný a hedvábný základ se výrazněji projevuje v srdci. V závěru dominuje slanost, která zanechává hluboký pocit konzistence.
    Servírujte ideálně při teplotě 10-12 °C. Podávat ve velké vinné sklence. Potenciál ke zrání při dobrých uchovávání v chladném temném místě bez vibrací je 10-15 let.