Zobrazen 49. – 64. z 668 výsledků
-
980 Kč
Skladem
Auténtico Nativo pochází z Panamy, konkrétně z centrální oblasti Herrera, ovlivněné Tichým oceánem na jedné straně a deštnými pralesy na straně druhé. Oblast oplývá bohatou vulkanickou půdou, místní třtina má velmi vysoký obsah cukru a melasa z ní je ideální pro výrobu rumu. Rum Nativo se z melasy vyrábí kontinuální destilací v klasické měděné destilační koloně z roku 1922 v destilerii Las Cabras. Zraje 15 let (nikoli solera systémem) ve vypálených sudech z amerického bílého dubu po bourbonu. Je filtrován nejprve přes membrány z celulózy, poté studenou filtrací. Za chuťovým profilem rumu stojí ikona mezi blendery moderních rumů, Francisco „Don Pancho“ Fernández. Rum má intenzivní tmavě jantarovou barvu. Komplexní aroma spojuje jemnost ořechů se sílou dubu. Velmi vyvážená chuť se vyznačuje medovými tóny melasy, spolu s tóny dubu, kakaa a citrusů. Rum byl stvořen pro panamské horké dny i chladné večery, takže se počítá s konzumací na ledu. Nativo tak při zchlazení překvapí novými…
-
980 Kč
Skladem
Auténtico Nativo pochází z Panamy, konkrétně z centrální oblasti Herrera, ovlivněné Tichým oceánem na jedné straně a deštnými pralesy na straně druhé. Oblast oplývá bohatou vulkanickou půdou, místní třtina má velmi vysoký obsah cukru a melasa z ní je ideální pro výrobu rumu. Rum Nativo se z melasy vyrábí kontinuální destilací v klasické měděné destilační koloně z roku 1922 v destilerii Las Cabras. Zraje 15 let (nikoli solera systémem) ve vypálených sudech z amerického bílého dubu po bourbonu. Je filtrován nejprve přes membrány z celulózy, poté studenou filtrací. Za chuťovým profilem rumu stojí ikona mezi blendery moderních rumů, Francisco „Don Pancho“ Fernández. Rum má intenzivní tmavě jantarovou barvu. Komplexní aroma spojuje jemnost ořechů se sílou dubu. Velmi vyvážená chuť se vyznačuje medovými tóny melasy, spolu s tóny dubu, kakaa a citrusů. Rum byl stvořen pro panamské horké dny i chladné večery, takže se počítá s konzumací na ledu. Nativo tak při zchlazení překvapí novými…
-
1 320 Kč
Skladem
Auténtico Nativo pochází z Panamy, konkrétně z centrální oblasti Herrera, ovlivněné Tichým oceánem na jedné straně a deštnými pralesy na straně druhé. Oblast oplývá bohatou vulkanickou půdou, místní třtina má velmi vysoký obsah cukru a melasa z ní je ideální pro výrobu rumu. Rum Nativo se z melasy vyrábí kontinuální destilací v klasické měděné destilační koloně z roku 1922 v destilerii Las Cabras. Zraje ve vypálených sudech z amerického bílého dubu po bourbonu a je filtrován nejprve přes membrány z celulózy, poté studenou filtrací. Za chuťovým profilem rumu stojí ikona mezi blendery moderních rumů, Francisco „Don Pancho“ Fernández. Auténtico Nativo 20 Y.O. je rum jasně jantarové barvy. Má intenzivní aroma pečených ořechů, karamelizovaných broskví a banánů. V chuti dominuje dub a minerály, ořechy, pálené cedrové a dubové dřevo. Nejlépe si jej stejně jako základní verzi 15. Y.O. vychutnáte na ledu, společně s výborným doutníkem či s několika kapkami vody. „20 let“ na etiketě…
-
970 Kč
Skladem
Prémiový rum značky Bacardi zvaný Gran Reserva Diez je elegantní, propracovaný a komplexní. V karibském klimatu zrál minimálně 10 let v dubových sudech a výsledkem je rum výrazného charakteru a svěží chuti. Aroma: tmavá čokoláda, mango, banán, karamel a mandle. Chuť: sladká, s tóny meruněk, čokolády a oříšků.
-
790 Kč
Skladem
Prémiový rum značky Bacardi zraje 8 let ve starších malých dubových sudech. Výsledkem je velmi jemný, aromatický rum s bohatou, komplexní chutí. Rum vynikne nejlépe samotný při pomalém vychutnávání.
-
940 Kč
Skladem
Příběh haitské společnosti Barbancourt začíná v roce 1862, kdy francouzský přistěhovalec Dupré Barbancourt poprvé vyrobil rum pomocí destilačních přístrojů typu Charentais, podobných těm, které se používají pro výrobu koňaku. V roce 1949 Jean Gardère přemístil výrobu do nového závodu v blízkosti polí s cukrovou třtinou. Na počátku 50. let 20. století se v Domaine de l'Etoile začalo s destilací. Zemětřesení na Haiti v roce 2010 lihovar Barbancourt vážně zasáhlo. Po čtyřech měsících se však podařilo obnovit provoz, což svědčí o jeho schopnosti obstát v náročných podmínkách. Po smrti Thierryho Gardère, který stál v čele podniku 27 let následoval právní spor mezi členy rodiny. Mezinárodní arbitráž vrátila plnou kontrolu nad společností Barbancourt Delphine Gardère, která odkoupila zbývající podíly rodiny. Delphine je pátou generací Gardère, která dohlíží na Barbancourt, a druhou ženou. Podařilo se jí vdechnout značce Barbancourt modernější a mezinárodnější rozměr. Palírna…
-
1 190 Kč
Skladem
Příběh haitské společnosti Barbancourt začíná v roce 1862, kdy francouzský přistěhovalec Dupré Barbancourt poprvé vyrobil rum pomocí destilačních přístrojů typu Charentais, podobných těm, které se používají pro výrobu koňaku. V roce 1949 Jean Gardère přemístil výrobu do nového závodu v blízkosti polí s cukrovou třtinou. Na počátku 50. let 20. století se v Domaine de l'Etoile začalo s destilací. Zemětřesení na Haiti v roce 2010 lihovar Barbancourt vážně zasáhlo. Po čtyřech měsících se však podařilo obnovit provoz, což svědčí o jeho schopnosti obstát v náročných podmínkách. Po smrti Thierryho Gardère, který stál v čele podniku 27 let následoval právní spor mezi členy rodiny. Mezinárodní arbitráž vrátila plnou kontrolu nad společností Barbancourt Delphine Gardère, která odkoupila zbývající podíly rodiny. Delphine je pátou generací Gardère, která dohlíží na Barbancourt, a druhou ženou. Podařilo se jí vdechnout značce Barbancourt modernější a mezinárodnější rozměr. Palírna…
-
870 Kč
Skladem
Příběh haitské společnosti Barbancourt začíná v roce 1862, kdy francouzský přistěhovalec Dupré Barbancourt poprvé vyrobil rum pomocí destilačních přístrojů typu Charentais, podobných těm, které se používají pro výrobu koňaku. V roce 1949 Jean Gardère přemístil výrobu do nového závodu v blízkosti polí s cukrovou třtinou. Na počátku 50. let 20. století se v Domaine de l'Etoile začalo s destilací. Zemětřesení na Haiti v roce 2010 lihovar Barbancourt vážně zasáhlo. Po čtyřech měsících se však podařilo obnovit provoz, což svědčí o jeho schopnosti obstát v náročných podmínkách. Po smrti Thierryho Gardère, který stál v čele podniku 27 let následoval právní spor mezi členy rodiny. Mezinárodní arbitráž vrátila plnou kontrolu nad společností Barbancourt Delphine Gardère, která odkoupila zbývající podíly rodiny. Delphine je pátou generací Gardère, která dohlíží na Barbancourt, a druhou ženou. Podařilo se jí vdechnout značce Barbancourt modernější a mezinárodnější rozměr. Palírna…
-
1 790 Kč
Skladem
Příběh haitské společnosti Barbancourt začíná v roce 1862, kdy francouzský přistěhovalec Dupré Barbancourt poprvé vyrobil rum pomocí destilačních přístrojů typu Charentais, podobných těm, které se používají pro výrobu koňaku. V roce 1949 Jean Gardère přemístil výrobu do nového závodu v blízkosti polí s cukrovou třtinou. Na počátku 50. let 20. století se v Domaine de l'Etoile začalo s destilací. Zemětřesení na Haiti v roce 2010 lihovar Barbancourt vážně zasáhlo. Po čtyřech měsících se však podařilo obnovit provoz, což svědčí o jeho schopnosti obstát v náročných podmínkách. Po smrti Thierryho Gardère, který stál v čele podniku 27 let následoval právní spor mezi členy rodiny. Mezinárodní arbitráž vrátila plnou kontrolu nad společností Barbancourt Delphine Gardère, která odkoupila zbývající podíly rodiny. Delphine je pátou generací Gardère, která dohlíží na Barbancourt, a druhou ženou. Podařilo se jí vdechnout značce Barbancourt modernější a mezinárodnější rozměr. Palírna…
-
1 460 Kč
Skladem
Barbosa Amado & Vicente Grogue je autentický bílý rum z netradiční oblasti Kapverd, deseti ostrovů u západního pobřeží Afriky. V roce 1966 se Paulino Barbosa Vicente a jeho bratranec Carlos Barbosa Amado, farmáři a obchodníci z ostrova Fogo, rozhodli koupit 1775 hektarů půdy na ostrově Santiago od původního portugalského vlastníka. Pozemek nejdříve využívali k pěstování banánů a kokosových palem na vývoz do Portugalska. V roce 1970 pak nainstalovali první destilační kotlík. Od roku 2001 přeměnila rodina 35 hektarů obdělávaných banány a cukrovou třtinou na ekologické zemědělství. Ve stejném roce byl nainstalován měděný destilační kotlík ohřívaný přímým ohněm. V současnosti se o výrobu starají rodiny Barbosa Amado a Vicente, kteří na rodinných pozemcích na ostrově Santiago kultivují cukrovou třtinu již více než 50 let. Grogue nese označení pure single rum. Vyrábí se ze šťávy cukrové třtiny, která prochází přirozenou fermentací a kotlíkovou destilací.
-
700 Kč
Skladem
Klenot mezi karibskými rumy, Ron Barceló z Dominikánské republiky se vyznačuje lehkostí, která jej odlišuje od ostatních. Mimořádná lehkost vzniká velmi jemným postupem destilace, ale také díky tajné ingredienci přidávané při blendování, kterou je víno z Malagy. Rum zraje v amerických sudech, ve kterých byl předtím uložen bourbon. Historie značky se píše od 20. let 20. století, kdy se v Dominikánské republice usadil Julián Barceló. V roce 1930 založil společnost Barceló & Company a zahájil tak úspěšnou cestu svých rumů. Rumy dnes vyrábí již třetí generace rodiny, motivovaná stejnou snahou o výjimečnou kvalitu. Barceló Imperial vzniká z rumů, které v sudech zrají nejméně 10 let. Jde o specialitu, na jejíž kvalitu jsou kladeny přísné podmínky, od výběru té nejlepší cukrové třtiny po pečlivé dodržování staré rodinné výroby, a proto se každý rok vyrobí jen limitované množství. Aroma: sladký karamel, sušená jablka a hrušky, koření. Chuť: náznaky skotského másla. Závěr: dlouhý…
-
980 Kč
Skladem
Klenot mezi karibskými rumy, Ron Barceló z Dominikánské republiky se vyznačuje lehkostí, která jej odlišuje od ostatních. Mimořádná lehkost vzniká velmi jemným postupem destilace, ale také díky tajné ingredienci přidávané při blendování, kterou je víno z Malagy. Rum zraje v amerických sudech, ve kterých byl předtím uložen bourbon. Historie značky se píše od 20. let 20. století, kdy se v Dominikánské republice usadil Julián Barceló. V roce 1930 založil společnost Barceló & Company a zahájil tak úspěšnou cestu svých rumů. Rumy dnes vyrábí již třetí generace rodiny, motivovaná stejnou snahou o výjimečnou kvalitu. Limitovaná edice Barceló Onyx je blend rumů, které zrály minimálně 10 let v sudech po bourbonu vypálených na "heavy char", tedy sudech, které byly vypáleny dvakrát. Následně byl filtrován přes stříbro a onyxové kameny, čímž získal mystickou jantarově mahagonovou barvu a strukturovanou chuť. Aroma: pražené tóny s jemným nádechem třešní, kávy a sušeného ovoce. Chuť: hluboké…
-
850 Kč
Skladem
Beach House Spiced je vyráběn na ostrově Mauricius. Základem pro jeho výrobu je tradiční rum z melasy z destilerie Grays, jež je oslazen starým třtinovým sirupem smíchaným s agricole rumem, zrajícím dva roky v dubovým sudech. Vůně je zpočátku jemná s tóny pomeranče a medu, než se naplno projeví intenzivní vůně perníku, limet a karamelizovaného zázvoru. V chuti se harmonicky snoubí tropická jemnost a nasládlost cukrové třtiny s ovocnými tóny květů pomeranče a exotickým kořením. Jedná se o skvělý rum typu spiced.
-
1 090 Kč
Skladem
Belize, malá země Střední Ameriky ležící u Karibského moře, je závislá zejména na zemědělství a turismu. Nízké hory, bujná džungle, pobřežní planiny a krásné laguny nabízí bohatou biodiverzitu. Její součástí je i endemický druh modrého motýla patřící k těm největším na světě, který inspiroval název tohoto rumu. Belizean Blue představuje autentickou chuť regionu. Vyrábí se z místní cukrové třtiny a jeho destilace, zrání i blendování probíhají v Belize. Palírna se nachází v hlavním městě Belmopan, po destilaci se rumy převáží asi hodinu za město, kde zrají. Belizean Blue je blend rumů, které zrají až 7 let v amerických sudech po bourbonu. Má sladký, kořeněný charakter s náznaky kokosu a vanilky. Jde o všestranný rum, který si lze vychutnat samotný či na ledu, ale poslouží i jako skvělý základ pro koktejly. Aroma: vanilka, měkký karamel a sladké koření, jako je skořice a muškátový oříšek. Chuť: delikátní a sladká, plná tónů vanilky, měkkého karamelu a sladkého koření. Závěr…
-
860 Kč
Skladem
Bielle Liqueur Bois Bandé je likér na bázi rumu, který se vyrábí na karibském ostrově Marie-Galante, ležícím na jihovýchod od francouzského ostrova Guadeloupe. Vzniká spojením bílého agricole rumu, sirupu z třtinového cukru a přírodních výtažků, včetně kůry stromu lidově přezdívaného Bois Bandé, který má údajně afrodiziakální účinky. Je ideální jako digestiv.
-
43 000 Kč
Skladem
Speciální rum Black Tot Rare Old 40 Y.O. byl uveden u příležitosti 50. výročí Black Tot Day. Destilován byl v roce 1975 v Guyaně (Port Mourant) na dřevěném kotlíkovém zařízení a poté uložen do sudů z amerického bílého dubu na dobu více než 40 let. Jde o výjimečného zástupce rumů Demerara, které jsou charakteristické pro svou intenzivní chuť melasy. Tento rum vyniká lehce kořenitou vůní s nádechem citrusů, zatímco v chuti se projevují hořkosladké tóny karamelu, rozinek a černého rybízu. Představuje tak opravdu unikátní možnost, jak si připomenout konec jedné éry.