Zobrazen 1. – 16. z 46 výsledků

  • 10ks čokolád Diplomático Planas

    150 

    Skladem

    Skrze čokolády Daniela Syrového se zrodila myšlenka párování jednotlivých typů rumu Diplomático. K elegantní směsi Diplomático Planas, která obsahuje až 6 let staré rumy zrající v sudech z amerického bílého dubu a v sudech po bourbonu, tak vytvořil jedinečnou bílou čokoládu s nejvyšším obsahem kakaového másla na světě. Tato čokoláda napomáhá vyniknout přirozeným chutím rumu Diplomático Planas, v němž se projevuje svěží vůně mleté kávy a kokosu společně s ovocnou, krémovou chutí. Kromě kakaového másla a smetany je její součástí bazalka Tulsi, kokos, černé koření, kůra ze sicilské mandarinky, bílý čaj a šafrán s výrazným podtónem himalájské diamantové soli. Ideální je vychutnat si nejprve čokoládu zavěšením na okraj sklenice a při konzumaci si přivonět, abyste začali objevovat společné aroma rumu a čokolády. Pro perfektní zážitek poté kousněte do menšího kusu čokolády a nechte si ji pomalu rozplynout na jazyku. V závěru se napijte rumu, abyste dosáhly plného prožitku.

  • Angostura Reserva 37,5% 1,0 l

    480 

    Skladem

    House of Angostura vyrábí rumy britského typu, jejichž plná sušší chuť je oblíbená po celém světě. Historie značky započala již v roce 1824, kdy byly poprvé vyrobeny aromatické bitters slavného jména. Angostura Reserva je klasický bílý rum, který je skvělým základem pro koktejly a long drinky. Blend bílých rumů až tři roky starých je dvakrát filtrovaný přes uhlíkové filtry, aby byla zajištěna čistota a průzračnost. Je mimořádně lehký, ale s výraznou sušší chutí, ve které se projevují tóny tropického ovoce, banánu, v zakončení s náznakem pepře a karamelu.

  • Arcane Cane Crush 43,8% 0,7 l

    650 

    Skladem

    Arcane Cane Crush je bílý rum pro pomalé vychutnávání, který je vyráběn originální dvojí destilací. První proces probíhá na ostrově Mauricius v tradiční „kreolské“ destilační koloně, ve které se destiluje čerstvá, zkvašená šťáva cukrové třtiny. Druhý destilační proces, během kterého je rum dále zušlechtěn, probíhá v měděných kotlích v Cognacu ve Francii. Výsledkem je neobyčejný rum s jemnou, ale intenzivní vůní, který je důkazem skutečnosti, že zrání není jediný způsob, jak získat vynikající rum. Lahodný je v koktejlech, ale díky dokonale vyvážené chuti si jej vychutnáte i čistý, s ledem nebo jednoduše vychlazený.

  • Barbosa Amado & Vicente Grogue 45,0% 0,7 l

    1 460 

    Skladem

    Barbosa Amado & Vicente Grogue je autentický bílý rum z netradiční oblasti Kapverd, deseti ostrovů u západního pobřeží Afriky. V roce 1966 se Paulino Barbosa Vicente a jeho bratranec Carlos Barbosa Amado, farmáři a obchodníci z ostrova Fogo, rozhodli koupit 1775 hektarů půdy na ostrově Santiago od původního portugalského vlastníka. Pozemek nejdříve využívali k pěstování banánů a kokosových palem na vývoz do Portugalska. V roce 1970 pak nainstalovali první destilační kotlík. Od roku 2001 přeměnila rodina 35 hektarů obdělávaných banány a cukrovou třtinou na ekologické zemědělství. Ve stejném roce byl nainstalován měděný destilační kotlík ohřívaný přímým ohněm. V současnosti se o výrobu starají rodiny Barbosa Amado a Vicente, kteří na rodinných pozemcích na ostrově Santiago kultivují cukrovou třtinu již více než 50 let. Grogue nese označení pure single rum. Vyrábí se ze šťávy cukrové třtiny, která prochází přirozenou fermentací a kotlíkovou destilací.

  • Botran Reserva Blanca 40,0% 0,7 l

    630 

    Skladem

    Vyvážený blend stařených rumů, které zrály systémem solera v lehce vypálených sudech a sudech po bourbonu. Čirou barvu získává filtrací přes uhlíkové filtry. Je to poměrně suchý rum s jemnou ale komplexní chutí, ve které se projevují tóny dřeva a ovoce. Díky jemné chuti a čiré barvě je velmi vhodný pro přípravu koktejlů, vychutnáte si jej ale i samotný na kostce ledu.

  • Chalong Bay Infuse Lemongrass 40,0% 0,7 l

    1 670 

    Skladem

    Chalong Bay pochází z Phuketu v Thajsku. Palírna byla založena dvěma Francouzi, kteří se rozhodli vyrábět řemeslný rum z místní cukrové třtiny francouzským způsobem. V Thajsku se pěstuje vice než 300 odrůd cukrové třtiny, některé jsou pěstovány ve velkém, jiné jsou vzácné. Chalong Bay používá jen jednu specifickou odrůdu a pečlivě si vybírá pouze místní farmáře, kteří ji pěstují. Destilace probíhá v unikátním tradičním francouzském měděném kolonovém přístroji používaném pro destilaci armaňaku, který byl v Chalong Bay lehce upraven. Po destilaci je tento bílý rum skladován v nerezových tancích po dobu 8 až 12 měsíců předtím, než je lahvován. Je to delikátně ovocný a hladký rum. Etiketa uvádí rok, číslo série a podpis osoby, která rum lahvovala. Láhev má dřevěnou zátku a je dodávána v tubě. Edice Lemongrass je při destilaci infuzovaná citronovou trávou, surovinou, která je srdcem thajské kuchyně. Rum je čerstvý, jemný a exotický s ovocným kyselým aroma, na patře s tóny limety…

  • Chamarel Double Destilled 44,0% 0,7 l

    930 

    Skladem

    V úrodných kopcích na jihozápadě ostrova Mauricius se nachází mladá palírna s prastarými kořeny. Pod názvem La Rhumerie de Chamarel se skrývá výrobce rumů, který si vybudoval výraznou identitu značky a skvěle vyplnil mezeru na trhu s kvalitními destiláty. Palírna byla založena v roce 2008 a v poměrně krátké době dosáhla úspěchu a získala mnoho ocenění. Produkty palírny Chamarel se dokázaly odlišit od produktů konkurenčních značek mimo jiné i díky poloze na kopci ve výšce 300 metrů nad mořem, ve které se destilerie v jihozápadní části ostrova nachází. Jde totiž o oblast s vlastním mikroklimatem, které je na Mauricius poměrně horké a vlhké, a charakterizují ho podprůměrné srážky. Jak řekl mluvčí destilerie: „Tajemství a těžiště úspěšných rumů palírny Chamarel tkví v jedinečných odrůdách cukrové třtiny a jedinečném mikroklimatu, v němž se nacházíme, kvalita našeho terroiru je prostě jedinečná.“ Při výrobě rumu Chamarel Double Distilled je používána stejná technika dvojí destilace…

  • Chamarel Premium Rum White 42,0% 0,7 l

    870 

    Skladem

    V úrodných kopcích na jihozápadě ostrova Mauricius se nachází mladá palírna s prastarými kořeny. Pod názvem La Rhumerie de Chamarel se skrývá výrobce rumů, který si vybudoval výraznou identitu značky a skvěle vyplnil mezeru na trhu s kvalitními destiláty. Palírna byla založena v roce 2008 a v poměrně krátké době dosáhla úspěchu a získala mnoho ocenění. Produkty palírny Chamarel se dokázaly odlišit od produktů konkurenčních značek mimo jiné i díky poloze na kopci ve výšce 300 metrů nad mořem, ve které se destilerie v jihozápadní části ostrova nachází. Jde totiž o oblast s vlastním mikroklimatem, které je na Mauricius poměrně horké a vlhké, a charakterizují ho podprůměrné srážky. Jak řekl mluvčí destilerie: „Tajemství a těžiště úspěšných rumů palírny Chamarel tkví v jedinečných odrůdách cukrové třtiny a jedinečném mikroklimatu, v němž se nacházíme, kvalita našeho terroiru je prostě jedinečná.“ Chamarel Premium Rum White je charakteristický svou výjimečnou vůní a dlouhým…

  • Clairin Casimir 2018 49,5% 0,7 l

    1 270 

    Skladem

    Haiti je jedno z posledních míst na světě, kde je stále možné najít čisté nešlechtěné odrůdy cukrové třtiny, které se pěstují bez použití chemie a fermentují bez použití umělých kvasnic, destilují tradičními metodami a bez filtrace. Faubert Casimir pokračuje v práci započaté jeho otcem Duncanem v roce 1979 a je považován za nejlepšího palírníka v této oblasti. Faubert pěstuje na padesáti hektarech cukrové třtiny Hawaii Blanche a Hawaii Rouge. Hawaii Blanche se podobá třtině Otahiti, pěstované na Martiniku v roce 1800, kterou můžete vidět v muzeu destilerie Saint James v Sainte Marie. Zvláštností Casimira a jiných palírníků v této oblasti je přidávání bylinek či rostlinných látek do čisté třtinové šťávy během kvašení pro zvýraznění chuti. Casimir přidává listy citronové trávy, skořice a v některých várkách i zázvor. Jeho clairin balancuje mezi klasickou chutí a nespoutanou bohatostí. Je plný, vyvážený, s minerálními a medicinálními tóny.

  • Clairin Communal 43,0% 0,7 l

    920 

    Skladem

    Haiti je je jedno z posledních míst na světě, kde je stále možné najít čisté nešlechtěné odrůdy cukrové třtiny, které se pěstují bez použití chemie a fermentují bez použití umělých kvasnic, destilují tradičními metodami a bez filtrace. Clairin Communal je výjimečným blendem clairinů od výrobců Sajous, Vaval, Casimir a Le Rocher. Každý z nich dodává vlastní charakter a přispívají k bohaté paletě chutí, která je velmi jemná, ovocná, květinová, medicinální, kořeněná a medová, to vše na pozadí cukrové třtiny. Clairin Communal má komplexní aroma s tóny cukrové třtiny, květin a hrušek. V chuti se projevují tóny elegantní vanilky, ovoce, květin a koření. Na patře je velmi jemný, s rostlinným závěrem.

  • Clairin Le Rocher 2019 47,2% 0,7 l

    1 270 

    Skladem

    Tento clairin vyrábí Romulus Bethel v malé vesnici Pignon v destilerii Le Rocher. Palírna je postavená na skále, a proto nenese jméno po rodině, která rum vyrábí, ale její název v překladu označuje právě skálu. Výroba začíná na poli s cukrovou třtinou, kde se pěstují tři různé odrůdy v organické kvalitě. Z té se nevyrábí, jak je u rumu zvykem, melasa ani čistá šťáva cukrové třtiny, ale speciální sirup, který dokáže zachovat charakteristické rysy cukrové třtiny i po dlouhém vaření. I proces fermentace je zde odlišný od ostatních haitských clairinů a podobá se spíše rumům s označením Grand Arôme. Ve fermentační kádi se nechá zbytek z předešlé fermentace a kvasí se i s novou várkou, což dodává rumu intenzivní aroma typické pro Le Rocher. To je charakteristicky těžké a plné kouřové sladkosti.

  • Clairin Sajous 2018 56,4% 0,7 l

    1 270 

    Skladem

    Clairin Sajous dostal své jméno po majiteli značky Michaeli Sajousovi, který spravuje malou palírnu Chelo sídlící 4 hodiny severně od hlavního města Port-au-Prince. Michael Sajous je zároveň master blenderem a oživil tak rodinnou historii výroby rumu, která sahá až do roku 1960. Čistý přírodní rum destilovaný kotlíkovou metodou je vyroben ze staré odrůdy cukrové třtiny zvané Cristalline, ze které se vyrábí ty nejlepší rumy světa. Po vylisování se její čistá šťáva se nechá spontánně kvasit, což dodává tomuto clairinu nezaměnitelné aroma. To se nese v duchu haitské cukrové třtiny, citrusů a stopy lékořice. Přírodní čistá chuť, kterou si vychutnají milovníci agricole rumů, je velmi svěží s citrusovým nádechem a květinami.

  • Clairin Sonson 2018 53,2% 0,7 l

    1 270 

    Skladem

    Novinka v portfoliu jedinečných clairinů z Haiti. V pořadí již pátá palírna, byla vybrána z více než pěti set dalších sídlících na tomto ostrově. Je situována ve vesnici Cabaret v okrese Archaie. Clairin Sonson vyrábí Stephan Kalil Saoud ze sirupu cukrové třtiny odrůdy Madame Meuze, která pokrývá 60 akrů půdy. Spolu s třtinou se zde pěstují i banány a jiné ovocné stromy a pohled na rozmanité pole jen vyzdvihuje barevnost celé země. Kvašení probíhá naprosto spontánně a při kotlíkové destilaci je využíván otevřený oheň. Rum má vůni čerstvě posekané trávy s trochou bazalky a citrusu. Stejně tak i chuť je velmi jemná, s tónem citronové trávy, a sladká po sirupu z cukrové třtiny.

  • Clairin Vaval 2018 49,3% 0,7 l

    1 270 

    Skladem

    Dvacet hektarů, na kterých roste cukrová třtina odrůdy Madame Meuze, se rozprostírá v blízkosti pláží Aquin na jihu Haiti. Palírna Arawaks, která funguje pod vedením rodiny Vavalů od roku 1947, má nezaměnitelný styl. Fritz Vaval, který tuto palírnu provozuje posledních deset let, nezměnil žádné výrobní postupy a rum je tak naprosto autentický. Kvašení probíhá přirozenou cestou, pouze s divokými kvasinkami. Destilován je na měděné koloně, která byla vyrobena ručně z barelů na benzín a která je poháněná parním strojem ze staré lokomotivy. Toto zachování všech rodinných tradic, výrobního postupu a místa původu dodává clairinu Vaval chuť, která připomíná oblast, odkud pochází: lehce slanou jako mořský vánek, s bylinnými a květinovými podtóny.

  • Daiquiri Machine Box (6 rumů) 53,9% 0,7 l

    5 200 

    Skladem

    Set inspirovaný daiquiri mistrovstvím, jehož cílem bylo najít ten nejlepší rum pro přípravu tohoto ikonického koktejlu. World Daiquiri Championship uspořádal majitel a legendární osobnost nejen ze světa rumu Luca Gargano v únoru roku 2021. Unikátní box Daiquiri Machine obsahuje šest lahví a poskytuje tak milovníkům tohoto koktejlu jedinečnou možnost objevovat rozmanitost rumu a to, jak jednotlivé rumy ovlivňují výslednou chuť nápoje. Set obsahuje tyto rumy: Veritas (Barbados a Jamajka) (vítěz mistrovství) Habitation Velier Long Pond (Jamajka) Clairin Communal (Haiti) Providence First Drops (Haiti) River Antoine Rivers Royale Grenadian Rum (Grenada) Barbosa Amado & Vicente Grogue (Kapverdy)

  • Diplomático Blanco 40,0% 0,7 l

    500 

    Skladem

    Zdání klame, ale přestože je Diplomático Blanco Reserva průzračný díky filtraci přes dřevěné uhlí, jedná se ve skutečnosti o blend rumů stařených mezi 2–6 roky. Jedná se o blend 50 % dvouletého lehkého kolonového rumu a zbylých 50 % tvoří šestiletý těžký rum z měděného kotlíkového destilačního zařízení.