Zobrazen 1. – 16. z 20 výsledků

  • 10ks čokolád Diplomático Planas

    150 

    Skladem

    Skrze čokolády Daniela Syrového se zrodila myšlenka párování jednotlivých typů rumu Diplomático. K elegantní směsi Diplomático Planas, která obsahuje až 6 let staré rumy zrající v sudech z amerického bílého dubu a v sudech po bourbonu, tak vytvořil jedinečnou bílou čokoládu s nejvyšším obsahem kakaového másla na světě. Tato čokoláda napomáhá vyniknout přirozeným chutím rumu Diplomático Planas, v němž se projevuje svěží vůně mleté kávy a kokosu společně s ovocnou, krémovou chutí. Kromě kakaového másla a smetany je její součástí bazalka Tulsi, kokos, černé koření, kůra ze sicilské mandarinky, bílý čaj a šafrán s výrazným podtónem himalájské diamantové soli. Ideální je vychutnat si nejprve čokoládu zavěšením na okraj sklenice a při konzumaci si přivonět, abyste začali objevovat společné aroma rumu a čokolády. Pro perfektní zážitek poté kousněte do menšího kusu čokolády a nechte si ji pomalu rozplynout na jazyku. V závěru se napijte rumu, abyste dosáhly plného prožitku.

  • Botran Reserva Blanca 40,0% 0,7 l

    630 

    Skladem

    Vyvážený blend stařených rumů, které zrály systémem solera v lehce vypálených sudech a sudech po bourbonu. Čirou barvu získává filtrací přes uhlíkové filtry. Je to poměrně suchý rum s jemnou ale komplexní chutí, ve které se projevují tóny dřeva a ovoce. Díky jemné chuti a čiré barvě je velmi vhodný pro přípravu koktejlů, vychutnáte si jej ale i samotný na kostce ledu.

  • Chalong Bay Infuse Lemongrass 40,0% 0,7 l

    1 670 

    Skladem

    Chalong Bay pochází z Phuketu v Thajsku. Palírna byla založena dvěma Francouzi, kteří se rozhodli vyrábět řemeslný rum z místní cukrové třtiny francouzským způsobem. V Thajsku se pěstuje vice než 300 odrůd cukrové třtiny, některé jsou pěstovány ve velkém, jiné jsou vzácné. Chalong Bay používá jen jednu specifickou odrůdu a pečlivě si vybírá pouze místní farmáře, kteří ji pěstují. Destilace probíhá v unikátním tradičním francouzském měděném kolonovém přístroji používaném pro destilaci armaňaku, který byl v Chalong Bay lehce upraven. Po destilaci je tento bílý rum skladován v nerezových tancích po dobu 8 až 12 měsíců předtím, než je lahvován. Je to delikátně ovocný a hladký rum. Etiketa uvádí rok, číslo série a podpis osoby, která rum lahvovala. Láhev má dřevěnou zátku a je dodávána v tubě. Edice Lemongrass je při destilaci infuzovaná citronovou trávou, surovinou, která je srdcem thajské kuchyně. Rum je čerstvý, jemný a exotický s ovocným kyselým aroma, na patře s tóny limety…

  • Clairin Casimir 2018 49,5% 0,7 l

    1 270 

    Skladem

    Haiti je jedno z posledních míst na světě, kde je stále možné najít čisté nešlechtěné odrůdy cukrové třtiny, které se pěstují bez použití chemie a fermentují bez použití umělých kvasnic, destilují tradičními metodami a bez filtrace. Faubert Casimir pokračuje v práci započaté jeho otcem Duncanem v roce 1979 a je považován za nejlepšího palírníka v této oblasti. Faubert pěstuje na padesáti hektarech cukrové třtiny Hawaii Blanche a Hawaii Rouge. Hawaii Blanche se podobá třtině Otahiti, pěstované na Martiniku v roce 1800, kterou můžete vidět v muzeu destilerie Saint James v Sainte Marie. Zvláštností Casimira a jiných palírníků v této oblasti je přidávání bylinek či rostlinných látek do čisté třtinové šťávy během kvašení pro zvýraznění chuti. Casimir přidává listy citronové trávy, skořice a v některých várkách i zázvor. Jeho clairin balancuje mezi klasickou chutí a nespoutanou bohatostí. Je plný, vyvážený, s minerálními a medicinálními tóny.

  • Clairin Le Rocher 2019 47,2% 0,7 l

    1 270 

    Skladem

    Tento clairin vyrábí Romulus Bethel v malé vesnici Pignon v destilerii Le Rocher. Palírna je postavená na skále, a proto nenese jméno po rodině, která rum vyrábí, ale její název v překladu označuje právě skálu. Výroba začíná na poli s cukrovou třtinou, kde se pěstují tři různé odrůdy v organické kvalitě. Z té se nevyrábí, jak je u rumu zvykem, melasa ani čistá šťáva cukrové třtiny, ale speciální sirup, který dokáže zachovat charakteristické rysy cukrové třtiny i po dlouhém vaření. I proces fermentace je zde odlišný od ostatních haitských clairinů a podobá se spíše rumům s označením Grand Arôme. Ve fermentační kádi se nechá zbytek z předešlé fermentace a kvasí se i s novou várkou, což dodává rumu intenzivní aroma typické pro Le Rocher. To je charakteristicky těžké a plné kouřové sladkosti.

  • Clairin Sajous 2018 56,4% 0,7 l

    1 270 

    Skladem

    Clairin Sajous dostal své jméno po majiteli značky Michaeli Sajousovi, který spravuje malou palírnu Chelo sídlící 4 hodiny severně od hlavního města Port-au-Prince. Michael Sajous je zároveň master blenderem a oživil tak rodinnou historii výroby rumu, která sahá až do roku 1960. Čistý přírodní rum destilovaný kotlíkovou metodou je vyroben ze staré odrůdy cukrové třtiny zvané Cristalline, ze které se vyrábí ty nejlepší rumy světa. Po vylisování se její čistá šťáva se nechá spontánně kvasit, což dodává tomuto clairinu nezaměnitelné aroma. To se nese v duchu haitské cukrové třtiny, citrusů a stopy lékořice. Přírodní čistá chuť, kterou si vychutnají milovníci agricole rumů, je velmi svěží s citrusovým nádechem a květinami.

  • Clairin Sonson 2018 53,2% 0,7 l

    1 270 

    Skladem

    Novinka v portfoliu jedinečných clairinů z Haiti. V pořadí již pátá palírna, byla vybrána z více než pěti set dalších sídlících na tomto ostrově. Je situována ve vesnici Cabaret v okrese Archaie. Clairin Sonson vyrábí Stephan Kalil Saoud ze sirupu cukrové třtiny odrůdy Madame Meuze, která pokrývá 60 akrů půdy. Spolu s třtinou se zde pěstují i banány a jiné ovocné stromy a pohled na rozmanité pole jen vyzdvihuje barevnost celé země. Kvašení probíhá naprosto spontánně a při kotlíkové destilaci je využíván otevřený oheň. Rum má vůni čerstvě posekané trávy s trochou bazalky a citrusu. Stejně tak i chuť je velmi jemná, s tónem citronové trávy, a sladká po sirupu z cukrové třtiny.

  • Clairin Vaval 2018 49,3% 0,7 l

    1 270 

    Skladem

    Dvacet hektarů, na kterých roste cukrová třtina odrůdy Madame Meuze, se rozprostírá v blízkosti pláží Aquin na jihu Haiti. Palírna Arawaks, která funguje pod vedením rodiny Vavalů od roku 1947, má nezaměnitelný styl. Fritz Vaval, který tuto palírnu provozuje posledních deset let, nezměnil žádné výrobní postupy a rum je tak naprosto autentický. Kvašení probíhá přirozenou cestou, pouze s divokými kvasinkami. Destilován je na měděné koloně, která byla vyrobena ručně z barelů na benzín a která je poháněná parním strojem ze staré lokomotivy. Toto zachování všech rodinných tradic, výrobního postupu a místa původu dodává clairinu Vaval chuť, která připomíná oblast, odkud pochází: lehce slanou jako mořský vánek, s bylinnými a květinovými podtóny.

  • Daiquiri Machine Box (6 rumů) 53,9% 0,7 l

    5 200 

    Skladem

    Set inspirovaný daiquiri mistrovstvím, jehož cílem bylo najít ten nejlepší rum pro přípravu tohoto ikonického koktejlu. World Daiquiri Championship uspořádal majitel a legendární osobnost nejen ze světa rumu Luca Gargano v únoru roku 2021. Unikátní box Daiquiri Machine obsahuje šest lahví a poskytuje tak milovníkům tohoto koktejlu jedinečnou možnost objevovat rozmanitost rumu a to, jak jednotlivé rumy ovlivňují výslednou chuť nápoje. Set obsahuje tyto rumy: Veritas (Barbados a Jamajka) (vítěz mistrovství) Habitation Velier Long Pond (Jamajka) Clairin Communal (Haiti) Providence First Drops (Haiti) River Antoine Rivers Royale Grenadian Rum (Grenada) Barbosa Amado & Vicente Grogue (Kapverdy)

  • Diplomático Planas 47,0% 0,7 l

    680 

    Skladem

    DÁREK – 20ks originálních čokolád Diplomático

  • Le Rhum Bio par Neisson 52,5% 0,7 l

    1 730 

    Skladem

    Rodinná destilerie Neisson, jež je tou nejmenší na Martiniku, byla založena v roce 1931 a dodnes je v rodinných rukách, v současnosti již třetí generací. Její filozofie se zakládá především na hluboké úctě k terroiru. Palírna se již řadu let zaměřuje na pěstování několika odrůd cukrové třtiny v souladu s principy ekologického zemědělství. Z čerstvé zkvašené šťávy, kterou tady nechávají kvasit 2-3 dny, potom destilují na měděné destilační koloně prvotřídní agricole rumy, nesoucí prestižní označení A.O.C. Martinique. Tento bílý agricole rum byl vyroben výhradně z organicky pěstované cukrové třtiny a lahvován byl s obsahem alkoholu 52,5 %. Vyznačuje se mimořádně čerstvou vůní s tóny ovoce, cukrové třtiny, citrusů a květin. V chuti se projevuje široká škála svěžích třtinových tónů, které jsou podpořeny citrusovými tóny exotického ovoce.

  • Le Rhum par Neisson 52,5% 0,7 l

    780 

    Skladem

    Rodinná destilerie Neisson, jež je tou nejmenší na Martiniku, byla založena v roce 1931 a dodnes je v rodinných rukách, v současnosti již třetí generací. Její filozofie se zakládá především na hluboké úctě k terroiru. Palírna se již řadu let zaměřuje na pěstování několika odrůd cukrové třtiny v souladu s principy ekologického zemědělství. Z čerstvé zkvašené šťávy, kterou tady nechávají kvasit 2-3 dny, potom destilují na měděné destilační koloně prvotřídní agricole rumy, nesoucí prestižní označení A.O.C. Martinique. Tento bílý agricole rum byl vyroben výhradně z organicky pěstované cukrové třtiny a lahvován byl s obsahem alkoholu 52,5 %. Vyznačuje se mimořádně čerstvou vůní s bohatými tóny čerstvé cukrové třtiny, v pozadí s náznaky lékořice a anýzu. Je to intenzivní, komplexní a překvapivě jemný rum.

  • Le Rhum par Neisson 52,5% 0,7 l

    790 

    Skladem

    Rodinná destilerie Neisson, jež je tou nejmenší na Martiniku, byla založena v roce 1931 a dodnes je v rodinných rukách, v současnosti již třetí generací. Její filozofie se zakládá především na hluboké úctě k terroiru. Palírna se již řadu let zaměřuje na pěstování několika odrůd cukrové třtiny v souladu s principy ekologického zemědělství. Z čerstvé zkvašené šťávy, kterou tady nechávají kvasit 2-3 dny, potom destilují na měděné destilační koloně prvotřídní agricole rumy, nesoucí prestižní označení A.O.C. Martinique. Tento bílý agricole rum byl vyroben výhradně z organicky pěstované cukrové třtiny a lahvován byl s obsahem alkoholu 52,5 %. Vyznačuje se mimořádně čerstvou vůní s bohatými tóny čerstvé cukrové třtiny, v pozadí s náznaky lékořice a anýzu. Je to intenzivní, komplexní a překvapivě jemný rum.

  • Mhoba Pot Stilled High Ester 65,5% 65,5% 0,7 l

    1 950 

    Skladem

    Jihoafrická značka Mhoba Rum se díky poctivému procesu výroby může pyšnit označením Pure Single Rum. K výrobě rumu používá místní jihoafrickou cukrovou třtinu Nkomazi, která je pěstována na vlastních plantážích Mhoba Sugar Estate na okraji městečka Malelane. K výrobě rumu se používá čistá šťáva z cukrové třtiny a její zpracování probíhá od začátku až do konce zcela ručně, výjimkou není ani ručně ovládaný lis. To umožňuje denně vyrobit maximálně čtyři tisíce litrů šťávy. Ta je následně přemístěna do fermentační nádrže, kde za použití místních kvasinek fermentuje pod otevřeným nebem až 3 týdny. Každý rum je vyroben 100 % kotlíkovou destilací v malých várkách. Rumy Mhoba neobsahují žádná přidaná aditiva, barviva či dochucovadla a ručně se plní do lahví s etiketami, které navrhl sám zakladatel značky. Rum se zde vyrábí s mimořádnou poctivostí a láskou a na výsledek jsou jeho tvůrci právem hrdí. Delší doba kvašení s přidáním „dunderu” z třtinové šťávy a destilace na nižší procento…

  • Neisson L’Esprit Bio 70,0% 0,7 l

    1 750 

    Skladem

    Rodinná destilerie Neisson, jež je tou nejmenší na Martiniku, byla založena v roce 1931 a dodnes je v rodinných rukách, v současnosti již třetí generací. Její filozofie se zakládá především na hluboké úctě k terroiru. Palírna se již řadu let zaměřuje na pěstování několika odrůd cukrové třtiny v souladu s principy ekologického zemědělství. Z čerstvé zkvašené šťávy, kterou tady nechávají kvasit 2-3 dny, potom destilují na měděné destilační koloně prvotřídní agricole rumy, nesoucí prestižní označení A.O.C. Martinique. Tento bílý agricole rum byl vyroben výhradně z organicky pěstované cukrové třtiny a lahvován s obsahem alkoholu 70 %. Vyznačuje se mimořádně čerstvou vůní s tóny citrusů a čerstvé cukrové třtiny.

  • Neisson L' Esprit Bio 66,0% 0,7 l

    2 190 

    Skladem

    Rodinná destilerie Neisson, jež je tou nejmenší na Martiniku, byla založena v roce 1931 a dodnes je v rodinných rukách, v současnosti již třetí generací. Její filozofie se zakládá především na hluboké úctě k terroiru. Palírna se již řadu let zaměřuje na pěstování několika odrůd cukrové třtiny v souladu s principy ekologického zemědělství. Z čerstvé zkvašené šťávy, kterou tady nechávají kvasit 2-3 dny, potom destilují na měděné destilační koloně prvotřídní agricole rumy, nesoucí prestižní označení A.O.C. Martinique. Tento bílý agricole rum byl vyroben výhradně z organicky pěstované cukrové třtiny a lahvován s obsahem alkoholu 66 %. Vyznačuje se mimořádně čerstvou vůní s tóny citronů, limet a čerstvě posekané trávy, na patře potom tóny hořkosladké čokolády, trávy, cukrové třtiny a citronové kůry a hřejivým, kořenitým závěrem.