Jaká jídla se dobře kombinují s různými rumy a koktejly?

5/5 - (3 votes)

Rum a jídlo? Komunita, přátelství a radost ze společných zážitků jsou perfektní inspirací pro pořádání večeře s tematikou rumu. Což vede k otázce: „Jaká jídla se dobře kombinují s různými rumy a koktejly?“

Zde je několik nápadů, které vám pomohou s vykreslením nabídky pro tyto zábavné večery.

Rum a jídlo

Řekni sýr!

Je těžké pokazit sýr. Z čerstvých krájených plátků a sušenek, sendvičů na grilovaném sýru nebo společného talíře plného smažených sýrových tyčinek Mozzarella, přiznejme si to – sýr je skvělý způsob, jak zahájit setkání.

Rum a jídlo

Zralý (ne příliš ostrý) čedar nebo stárnoucí gouda se dobře kombinují s koktejly Rum Old Fashioned a Manhattan.

Pokud dáváte přednost tomu, aby byl rum čistý, vyzkoušejte Rhum Barbancourt Five Star, osmiletý Rum z Haiti, nebo Chairman’s Reserve , pětiletý Rum z ostrova Svatá Lucie s citrusovým nebo citronovým Stiltonem, kde si můžete vychutnat lahodný zážitek.

Minimálně zrající Agricole Rhum ve spojení se sýry Camembert nebo Humbolt Fog Blue zapůsobí na vaše hosty výraznými zemitými příchutěmi. Všechny poskytují zřetelně odlišné chuťové profily, které ve spojení s doporučenými sýry přinášejí některé zajímavé nuance a příchutě.

Rum a salát?

Musím osobně přiznat, že nejsem ten, kdo má rád salát. Nicměně jsem dohledal následující:

„Velké míchané zelené saláty s pečeným kuřecím masem, slunečnicovými semínky, kozím sýrem, okurkou, koriandrem a kešu dresinkem a ovocným vinaigrettem. K těmto salátům se připravují Daiquiri (ať už borůvkový, jahodový, ananasový nebo klasický) s rumem. Vhodné jsou rumy jako Havana 3y nebo Brugal Extra Dry“.

Rum a ryby

Když cestujete po Karibiku a pobřežních Spojených státech, máte dobrý koktejl spárovaný s jídlem zaměřeným na ryby. Může to být opravdovým potěšením, ale také trochu ošidné, protože spárovat širokou škálu chutí může být náročné. Zde je několik návrhů, které vám pomohou s vaší kulinářskou cestou.

Ceviche, latinskoamerický pokrm vyrobený z čerstvých syrových ryb, který je vytvrzen v citrusové šťávě s čerstvými rajčaty, cibulí a kořením, se dobře kombinuje s citrusovými koktejly, jako je Rum Cooler nebo Rum Cosmo.

Létající ryby, tresky, tilapie, lososy a bílé ryby najdete pečené, smažené, dušené, vše podle představ kuchařů nebo tradičních ostrovních receptů.

Dobrý rumový punč může být bezpečný, ale také Rum Rambler, Corn-N-Oil nebo Mojito se hodí k řadě rybích pokrmů.

Přineste maso!

Při diskusi o rumových a masových pokrmech se mi v mysli okamžitě vybaví steak. Steak a rum je kulinářský zápas vyrobený v nebi jako grilované příchutě masa a kombinace dřeva, karamelu a jedinečných nuancí lihového komplimentu v nádherně ochuceném tanci.

Osobně si užívám dramata Mount Gay XO , Privateer Navy Yard nebo Facundo Exquisito, když si pochutnávám na steaku nebo grilovaných žebírkách. Cocktail, Pusser’s Gunpowder Proof Navy Grog, nebo klasický QB Cooler se hodí ke všem druhům hovězího masa.

Když nemám náladu na hovězí maso, pokládám si otázku, zda chci vepřové nebo kuřecí jídlo. Pro potěšení z popíjení se spoustou vepřových jídel se dobře spojuje s Real McCoy 5, nebo Appleton 12, zejména pak jídla jako vepřová žebra a vepřové maso Cha Sui.

Kuře, oh nádherná rozmanitost jídel; smažené, pečené v troubě a na grilu je něco, co udělá radost většině všežravců. Koktejly a rumy k sobě mohou být jednoduché nebo složité, jak si člověk přeje.

Například smažené kuře a makarony a sýr se dobře kombinují s rumem a coca-colou. Kořeněné pečené kuře může být zajímavým (v dobrém smyslu) spárováním s tropickým koktejlem Mai Tai z roku 1944 nebo Scorpion.

Grilované kuřecí kaboby a zralé Rhum Agricoles jako Rhum JM XO jsou překvapivě dobrou kombinací, protože chutě rumu se krásně shodují s masovou a pepřovou chutí jídla. Nakonec kuře, jitrocele, červené fazole a rýže a sklenice Wray a Ting (Wray and Nephew Overproof a Ting soda) je prostě jedno z mých oblíbených párování jídel a nápojů, pokud jde o kuřecí pokrmy.

Dezert na závěr

O párování rumu a dezertu je toho hodně co říci (všechno dobré!). Obecně platí, že celý večer můžete strávit zkoumáním párování různých rumů a čokolád.

Například Brugal 1888 nebo Ron Santa Teresa (oba Sherry finish) a různé tmavé čokolády jsou vynikající páry. Pro ty, kteří rádi pijí dezert, může být čokoládový koktejl Bushwhacker právě tou pravou kombinací.

Arroz con leche (mexický rýžový pudink) se svým krémovým a kořeněným profilem se skvěle hodí k Havana Club Selecion de Maestro nebo Ron Barcelo Onyx se sladkou a kořeněnou chutí pudinku a rumu.

Dorty se spoustou polevy s rumem mohou být pro mnoho lidí příliš sladké, ale opečený kokosový dort je překvapivě dobrý k Bacardi 8 nebo pro funky dotek se sklenkou Hampden Estate Rum.

Podobné příspěvky